Hoe kan ik een rustgevende ontvangstruimte inrichten?

//Hoe kan ik een rustgevende ontvangstruimte inrichten?

Hoe kan ik een rustgevende ontvangstruimte inrichten?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Met name de salons aan huis schieten als paddenstoelen uit de grond. Haarsalons, wellness salons, beauty salons, noem het maar op. Wat deze allemaal met elkaar gemeen hebben is de sfeer. Zo’n wellness- of beauty praktijk vereist een bepaalde serene en natuurlijke ambiance en omgeving.  Vaak hebben salons ook een aparte ontvangstruimte waarin mensen plaats kunnen nemen voor of na een afspraak en waar een balie staat om de betalingen te doen. Wij geven wat tips hoe je een rustgevende ontvangstruimte in kan richten.

Rustgevende ontvangstruimte inrichten

Om jouw zakelijke gasten te ontvangen in een ontvangstruimte die bij de stijl van wellness past, dien je een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Bepaalde meubels zijn onmisbaar en tevens is materiaalgebruik en sfeer zeer belangrijk. Eventueel laat je serene muziek of natuurgeluiden uit de speakers komen om de mensen voor de behandeling al in de juiste gemoedsstemming te brengen.

Rustige basis

De basis van de ruimte dient zo rustig mogelijk te zijn. Denk aan een witte basis die aangekleed wordt met natuurlijke kleuren en materialen (bruintinten, aardtinten, hout). Wanneer de basis vredig en kalm is kan je doormiddel van accessoires en planten kleur en karakter toevoegen.

Natuurlijke materialen

In een serene ruimte kan je het beste aan de gang gaan met natuurlijke materialen. Vaak zien we dat ontvangstruimtes aangekleed worden met elementen en meubels van hout. Daarnaast staan er veel groene planten verspreidt door de ruimte en hangen er ook afbeeldingen van bijvoorbeeld palmbladen of natuurlijke landschappen.

rustige ontvangstruimte balie

Meubels

Een ontvangstruimte is meestal de ruimte waar een mooie balie staat waaraan nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden, producten en diensten afgerekend kunnen worden en waar foldertjes liggen die de klanten mee kunnen nemen. Om een fijne sfeer te creëren kan je ervoor kiezen om een balie op maat te laten maken, die precies in jouw ruimte past en de toon zet voor het interieur. Zo weet je zeker dat dit onmisbare meubelstuk bij de huisstijl past. Zorg ook voor een aantal comfortabele stoelen waar mensen in kunnen plaatsnemen en leg wat tijdschriften op een bijzettafeltje.

Heb jij al gedacht aan het inrichten van een ontvangstruimte voor jouw salon?

By |2018-10-04T15:42:08+00:00oktober 1st, 2018|Inrichting|Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan ik een rustgevende ontvangstruimte inrichten?

About the Author: