Interieurtrend: meubels van hout en staal

//Interieurtrend: meubels van hout en staal

Interieurtrend: meubels van hout en staal

Interieurstijlen komen en gaan. Het is een wereld die constant in beweging is en smaken blijven veranderen en verschillen. We zien echter dat de industriële trend het goed blijft doen. Dit ruime, rijke interieur met een stoere sfeer, authentieke materialen en meubels van hout en staal blijft geliefd en het lijkt er niet op dat deze de komende jaren in populariteit gaat afnemen.

Industriële interieurtrend

Een industrieel interieur bestaat uit een ruwe basis van stoere materialen zoals bakstenen muren, gietvloeren en zwartstalen kozijnen. De stijl is afgeleid van typische New Yorkse lofts. Dit zijn oude fabriekspanden of pakhuizen die zijn omgebouwd tot woonruimtes. Zo’n loft kenmerkt zich door de behouden elementen en materiaalsoorten van het authentieke pand. Tevens is het typerend om grote ramen te hebben in zwartstalen kozijnen. Het is veelal een woning die bestaat uit één hoge ruimte waarin in sommige gevallen een tweede verdieping als een soort balkon over een deel van de ruimte zweeft, met een stalen open trap die er naartoe leidt.

Niet iedereen heeft een huis met zo’n indeling, maar wat we wél allemaal kunnen toepassen in onze eigen woning is de industriële sfeer van zo’n loft. Veelal doen mensen dit doormiddel van aanpassingen in de vloeren, muren en vooral passende meubels. In een typisch industrieel interieur vind je immers veel meubels van hout en staal. Eetkamertafels, salontafels, boekenkasten, noem maar op! Daarnaast komt een rijk en relatief donker kleurenpallet goed tot zijn recht in deze stijl. Het is wel belangrijk om veel natuurlijke lichtinval te hebben door grote ramen, anders wordt het geheel al snel te grauw en donker. Vergeet ook niet om veel vloerkleden neer te leggen om wat zachtheid en warmte toe te voegen. Al die rauwe materialen kunnen immers een kille uitstraling geven wanneer deze niet voldoende worden aangekleed.

Meubels van hout en staal op maat

Maar zelfs als de winkels vol liggen met accessoires en meubels die aansluiten bij een industrieel thema, toch is het vaak lastig om precies datgene te vinden wat je in je hoofd hebt, zeker als je kieskeurig bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijkere manieren om jouw interieurdroom waarheid te maken: maatwerk meubels. Je kan je eigen meubels van hout en staal laten maken zodat de precies in die ene hoek van jouw huiskamer passen! Jouw industriële interieur komt helemaal samen doormiddel van de toevoeging van passende meubels.

Al met al is een industrieel interieur een prachtige stijl waarmee je, bij juist gebruik, een geweldige sfeer kan creëren. Denk aan authentieke materialen, donkere kleuren, meubels van staal en hout en vooral veel grote ramen!

By |2018-08-17T15:00:27+00:00augustus 17th, 2018|Inrichting|Reacties uitgeschakeld voor Interieurtrend: meubels van hout en staal

About the Author: