Tips: een kleine ruimte inrichten

//Tips: een kleine ruimte inrichten

Tips: een kleine ruimte inrichten

We hebben niet allemaal de luxe om in grote huizen te wonen met veel ruimte. Sommige van ons wonen in een appartement, een krap huisje, een studio of zelfs op een enkele kamer. In zulke gevallen is het soms erg moeilijk om de leefomgeving in te richten. We hebben vaak meer spullen dan we denken, en die moeten allemaal een plekje krijgen. Bovendien is het lastig om alle meubels kwijt te kunnen wanneer je beperkte ruimte tot je beschikking hebt. Wij geven een aantal handige tips voor iedereen die een kleine ruimte gaat inrichten.

Kleine ruimte inrichten

Er zitten overigens een aantal voordelen aan een kleine ruimte. Wanneer deze leuk is ingericht hangt er een gezellige en knusse sfeer, omdat alles wat dichter bij elkaar staat en minder leeg voelt. Daarnaast zijn de stookkosten een stuk minder, en dan hebben we het nog niet eens over het poetsen! Het enige lastige is dus eigenlijk de inrichting. Maar daar helpen wij bij met deze handige tips!

Lichte kleuren

De nummer één regel in het creëren van de illusie van meer ruimte is het gebruik van lichte kleuren. Wit zorgt ervoor dat dingen groter lijken terwijl zwart juist een tegengesteld effect heeft. Hou de muren daarom lekker wit en (als je de keuze hebt) neem dan een lichte vloer. Ook elementen zoals lichte gordijnen kunnen ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.

Gepaste meubels

Het is heerlijk om een grote L-bank te hebben, maar wanneer driekwart van de woonkamer vol staat met zo’n bank gaat er te veel ruimte verloren. Kiest daarom voor een kleinere variant. Ook de eetkamertafel biedt veel mogelijkheden om ruimte te besparen. Neem bijvoorbeeld een klein rond exemplaar, die je makkelijk kwijt kan in bijvoorbeeld een hoek. Als de stoelen staan aangeschoven neemt deze niet veel ruimte in beslag omdat er geen punten aan zitten. Kastjes en salontafels kunnen ook makkelijk kleiner. De beste optie is het kiezen voor maatwerk meubels, dan weet je zeker dat ze precies in jouw ruimte passen.

kleine ruimte inrichten tips

Hoge kasten

Ga de hoogte in met de kasten! Op die manier kan je meer spullen er in kwijt zonder veel ruimte in beslag te nemen in de ruimte. Als je kiest voor kasten met deurtjes kan je de rommel lekker verbergen zodat het niet voor een rommelig gevoel zorgt en de ruimte rustig blijft.

Minimale decoraties

Veel decoraties in een kleine ruimte zorgt voor onrust. Hou de decoraties daarom minimalistisch. Hang niet te veel lijsten op en kies voor simpele prints. Zet ook niet te veel spullen op een wandplank, maar hou het bij (bijvoorbeeld) een plantje, een kaars en een aantal boeken.

By |2018-10-04T15:08:46+00:00oktober 4th, 2018|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Tips: een kleine ruimte inrichten

About the Author: